HOE WERKT HET?

CIMG0274

HALLO, INNERLIJK KIND

 

In het online “Hallo, innerlijk kind”  programma leer je hoe je contact kunt maken met jezelf en hoe helend het is om dat te doen. Het is een zelfhulpprogramma wat kan helpen bij depressieve gevoelens of verlatingsangst bijvoorbeeld.

Het programma bestaat uit 30 dagen met steeds een nieuwe oefening van ongeveer 15 minuten.

Het herhalen van de oefeningen levert elke keer weer nieuwe inzichten op, net als wanneer je een film de tweede of derde keer ziet. Daarnaast zorgt herhaling ervoor dat het een gewoonte wordt, een nieuwe manier van omgaan met jezelf (en als gevolg daarvan ook met anderen).

Probeer gratis en vrijblijvend de eerste 3 dagen zodat je een idee krijgt wat je kunt verwachten. Ook op de pagina met veel gestelde vragen kun je ook nog extra informatie vinden.

 

HET IS EEN OPTELSOM VAN DRIE ONDERDELEN DIE ELKAAR VERSTERKEN:

 1. Je ervaart wat de impact is van je eigen gedachten op je gevoel. Bewust worden van je gedachten, de conclusies die je trekt over jezelf en het leven. 
 2. Je ervaart hoe helpend het is om je gevoelens en behoeften te (h)erkennen en accepteren, in contact met je innerlijk kind
 3. Je ervaart het positieve effect van stilstaan bij de lichamelijke sensaties die je daarbij voelt

RESULTAAT: Je negatieve overtuigingen nemen af, je gaat ze ont-geloven = Jezelf accepteren zoals je bent.

 

Je innerlijke kind is de bron van je gevoel

Dat gevoel wordt geraakt in specifieke situaties en bepaalt hoe jij het leven ervaart. In je verbeelding kun je jezelf geven wat je als kind nodig had gehad waardoor je het gevoel heelt en je er in het heden minder last van hebt. Dat wil overigens niet zeggen dat het makkelijk is. Het vergt moed, geduld en tijd.

 

WAT LEVERT HET OP?

Het is geen magische tovertruc die zorgt dat het leven nooit meer ingewikkeld is, maar dit is wat voelen en van jezelf houden kan opleveren:

 • Met stip op 1: inzicht in je beschermingsmechanismen, waardoor je bewust andere keuzes kunt maken in je gedrag en/of heel gericht daarop extra hulp kunt inschakelen. 

Het gevolg daarvan is:

 • Meer levensenergie, want minder zorgen en piekeren
 • Een betere relatie met je lichaam. Dat kan over je uiterlijk gaan, maar ook je grenzen en behoeften aanvoelen.
 • Een sterker gevoel van identiteit en eigen mening
 • Meer respect, waardering en begrip voor jezelf. Je zou het ook zelfliefde kunnen noemen.
 • Beter contact met jezelf zorgt voor beter contact met anderen. Dat is de kracht van kwetsbaarheid.
 • Het sneller durven en kunnen aangeven van grenzen
 • Meer plezier, want minder angst
 • Innerlijke kracht. Een gevoel van stevigheid, het leven aankunnen. Niet meer overgeleverd zijn aan een tsunami van emoties. In dit plaatje laat ik zien hoe dat werkt.

Als je naast het online programma extra begeleiding kunt gebruiken is dat mogelijk.