BLOGS

15 jun 2022
Alleen op akantie

Helemaal alleen??

Precies een jaar geleden was ik heerlijk in mijn eentje aan het genieten, ik was namelijk alleen op vakantie op Corsica. Ik schreef toen deze blog, maar had nog geen website om hem op te plaatsen. Nu precies een jaar later leek me een mooi moment.

Wat vinden veel mensen het minst leuke aan alleen op vakantie gaan? Helemaal alleen uit eten gaan, wat al vrij snel gebeurt als je niet in een hostel verblijft.
Waarom eigenlijk? Je ziet dan allemaal gelukkige stellen of gezinnen om je heen en dan voel je je misschien wel eenzaam? Alsof je er niet bij hoort. Alsof je de boot hebt gemist… Niet voldoet aan de maatstaven van de maatschappij..

Toen ik tien jaar geleden in mijn eentje op Tenerife was en net de vulkaan El Teide had beklommen besloot ik mezelf daarna op een lekker diner te trakteren. Eenmaal in het restaurant kon ik mijn tranen niet binnen houden. Het hele menu heb ik stilletjes gehuild. De bediening keek uit hun ooghoeken. Zoveel verdriet om alles wat ik niet had en de andere mensen aan de tafels om mij heen wel, gelukte mensen. Niet de werkelijkheid natuurlijk, wel mijn ervaring en overtuiging destijds.

Flash forward naar juni 2021

Ik kom aan op het strand van Santa Julia, Corsica. Een beetje Ibiza-achtige sfeer daar. Grote dienbladen vol lekkers komen voorbij, ziet er goed uit. Mensen staan zelfs in de rij. Ik ook. De meneer die de mensen een plek geeft kijkt me aan. “Une personne” zeg ik. Oui? Toute seule?” vraagt hij. Hij kijkt me aan alsof hij water ziet branden. Ik krijg een mooie tafel aangewezen, super plekje. Hij roept heel hard naar de barman “Elle va manger toute seule” (zij gaat helemaal alleen eten) en ik kan mijn lach bijna niet inhouden, “avec plaisir” denk ik. Ik had het eigenlijk tegen hem moeten zeggen.

Ik bestel allemaal heerlijke dingen en geniet met volle teugen. Echt oprecht, niks in mij voelt zich incompleet of minderwaardig. Nooit gedacht dat dit mogelijk kon zijn maar het is toch zo. Ik trek de conclusie dat ik mezelf goed heb heropgevoed de afgelopen maanden. Chapeau!

Liefs, Anne

Ga jij het aan?

In het online programma “Hallo, innerlijk kind” help ik je op weg in de ontdekkingstocht naar meer verbinding met jezelf.


admin_anne