BLOGS

13 jun 2022

Leren vs. Presteren

Wat is jouw definitie van succes?

Voor mij was succes altijd gerelateerd aan presteren en scoren, het moest meetbaar zijn. Daardoor voelde het vaak alsof ik faalde. Voor de buitenwereld; ik bekeek mezelf door hun ogen en vond dat ik faalde en ik vulde voor het gemak even in dat “zij” dat ook vonden.

Nu zie ik dat zelfs “falen” een succes kan zijn, een persoonlijk succes. Want het enige wat telt is wat je ervan leert als iets niet gaat zoals gehoopt, gewild of gedroomd. Daar anders mee omgaan dan je normaal zou doen kan voelen als een enorm succes, als groei, en dat is voor mij geluk.

En dan nog, wat is falen? Het hangt er maar net vanaf hoe je het bekijkt.

EEN NIEUWE DEFINITIE VAN SUCCES

Succes is steeds het beste doen binnen de mogelijkheden die je hebt, opstaan als je bent gevallen, in jezelf blijven geloven met geduld en zelfcompassie ondanks tegenslagen, het mooie kunnen zien in de grootste worsteling. Want die wijst de weg naar binnen, dat is het enige echte succes 🙂

Liefs, Anne

 

Ga jij het aan?

In het online programma “Hallo, innerlijk kind” help ik je op weg in de ontdekkingstocht naar meer verbinding met jezelf.


admin_anne