BLOGS

03 jan 2022

Hoe je de dag begint zet de toon

Welk type ben jij?

 

    1. De wekker gaat om half 8, je snoost 3 keer, scrolt even door je telefoon, staat op om 8 uur, snel douchen, aankleden, springt op de fiets zonder ontbijt, komt net op tijd op je werk voor de eerste meeting. 3 bakken koffie later leef je weer een beetje.
    2. De wekker gaat om kwart voor 7. Je rekt je eens lekker uit. Gaat rustig douchen, aankleden, maakt een lekker ontbijt voor jezelf wat je opeet zonder afleiding, zonder haast.

 

Vroeg opstaan. Veel mensen houden er niet zo van.

Ik eigenlijk ook niet moet ik eerlijk toegeven. Maar…. Het heeft me ook zo veel opgeleverd om de tijd te nemen voor mezelf ’s ochtends. Dus nu sta ik een kwartier eerder op, om kwart voor 7, en begin een kwartier later met werken, waardoor ik in totaal 1,5 uur voor mezelf heb in de ochtend.

Oké, ik besef dat ik dit makkelijker kan doen omdat ik geen kinderen heb. Maar ik gun het mezelf ook echt, uit liefde voor mijn lijf, mijn gezondheid en mijn behoefte om te genieten van elke dag. Het is een bewuste keuze en dat heb ik moeten leren. Want wat er allemaal gebeurde in mijn hoofd als ik de tijd nam voor mezelf was alles behalve relaxed, daar moest ik doorheen.

 

 

Want wat gebeurt er als je in de ochtend echt contact maakt met jezelf?

Als je heel bewust alles doet wat jij wil en wat jij nodig hebt? Dan is de rest van de dag veel leuker. Niet alleen jij hebt er profijt van maar iedereen in je omgeving ook. Als je wel een gezin hebt en je hebt een partner, dan zou je misschien om de beurt een ochtend voor jezelf kunnen creëren, al is het maar 1 keer per week. Ik begin mijn dag zodra ik wakker word met een halve liter water. Dan een vrij pittige 20 minuten hatha yoga sessie van Aletta. Lekker wakker worden, innerlijk vuurtje aanmaken. Dat is voor mij van mezelf houden, de discipline om de dag te beginnen op een manier die mij energie geeft.

Daarna ga ik helemaal genieten van mijn bakje havermout, in de stoel bij het raam met Hox op schoot. Lekker kneuterig, maar zo fijn. Ik heb speciaal mooie bakjes voor mijn ontbijt gekocht om het genieten extra te versterken. Ik lees nog een paar bladzijden uit een boek. En daarna ga ik aan het werk.

Heb je geen honger in de ochtend? Dan kun je natuurlijk iets anders kiezen wat jou echt blij maakt. Een super lekkere kop koffie of een smoothie, het maakt niet uit, als het maar precies is wat jij wil en waar je zin in hebt.

 

 

Regel het (af en toe) voor jezelf.

Voel je lichaam even heel bewust zitten op de stoel als je dat moment voor jezelf neemt, dat je echt daar bent. Je aandacht even weg uit je hoofd met alle to-do lijstjes. Doen alsof de tijd voor even stilstaat in jouw universum.

Kun jij iets bedenken wat je elke dag voor jezelf kunt doen waar jij echt blij van wordt? Wat echt helemaal alleen voor jou is. Heb je weinig tijd voor jezelf door een druk gezinsleven? Begin dan met iets kleins. Maak er jouw ritueel van. Ik hou niet zo van goede voornemens, maar om het nieuwe jaar hiermee te beginnen kan best fijn zijn 🙂

Fijne dag en veel liefs!

Anne

 

 

 

Ga jij het aan?

In het online programma “Hallo, innerlijk kind” help ik je op weg in de ontdekkingstocht naar meer verbinding met jezelf.


admin_anne