BLOGS

25 dec 2021

Een podcast over controle loslaten

Wat controle loslaten met zelfliefde te maken heeft? Nou… een heleboel. Luister naar de podcast onderaan deze pagina als je nieuwsgierig bent geworden. Voor mij is de definitie van van mezelf houden: Mezelf volledig accepteren zoals ik ben.

Wat is jouw definitie? Hoe zou jij echt van jezelf houden?

Op YouTube heb ik een playlist gemaakt van bekende wetenschappers naar het voelen van emoties in je lichaam. De meest bekende is Bessel van der Kolk, verder Peter Levine, Gabor Maté, Kathy Kain, Irene Lyon en Susan David. Wel voornamelijk in het Engels.

In Nederland is Anne Marsman de belangrijkste onderzoeker op dit gebied (en tevens ervaringsdeskundige). Haar webinar in samenwerking met Drakentemmers is heel belangrijk en mooi.

Hier vind je de meditatie die mij ontzettend goed helpt om een pijnlijke emotie helemaal te doorvoelen. Heb je er vragen over? Stel ze mij gerust.

En als je voelt dat je de emoties niet alleen aan wil gaan is het heel belangrijk om jezelf daarin serieus te nemen en hulp in te schakelen van een therapeut die bekend is met traumasensitief werken. Want je hoeft het allemaal niet alleen te doen, juist niet. Maar je moet het wel zelf doen. Niemand anders kan voor jou voelen.

Waarom is controle loslaten zo belangrijk?

Controle houden is een besche​rmings​mechan​isme. Maar die controle is schijn, voelen is echt. Aan de andere kan van controle is… leven.

Liefs, Anne

admin_anne