BLOGS

29 okt 2021

Liefdesbrief aan je ex

En dan blijkt opeens dat die brief voor jezelf bedoeld is….

Ken je dit? Dat je je helemaal kunt verliezen in de liefde voor je partner? Je houdt zo veel van die persoon dat het pijn doet? En verwacht je diezelfde hoeveelheid liefde terug? Ben je steeds uit balans, boos en verdrietig, als je partner niet kan geven wat je zo graag wil en nodig hebt?

Dit is wat er aan de hand is. Je innerlijke kind heeft heel veel liefde en aandacht nodig. Dit kan voelen als een zwart gat in jou, een bodemloze put, wel bekend bij veel mensen met bijvoorbeeld borderline of complexe PTSS. Je probeert deze liefde steeds te krijgen via een ander, maar dat werkt niet. Het legt heel veel druk op je relatie en bovendien wil je innerlijke kind deze liefde van niemand anders dan van jou. Want alleen jij begrijpt jezelf echt en weet precies wat jij nodig hebt, dat kun je jezelf namelijk vragen.

Ik kon dagen bezig zijn met het schrijven van een liefdesbrief aan mijn ex, in mijn hoofd.

De liefde die ik voor hem voelde was zo sterk. Tot ik me realiseerde dat precies deze sterke liefde, deze intense liefde met heel mijn hart voor mijn innerlijke kind bedoeld is. Zij heeft de liefde rechtstreeks van mij nodig, niet via een partner. Dit besef maakte dat ik mijn ex los kon laten en kon beginnen een bodem te maken in de put. Die op te vullen met steeds kleine stukjes liefde. Ik begon te merken dat die ontzettend sterke behoefte aan bevestiging en aandacht steeds minder werd. Ik werd rustiger van binnen en dat werkt op zo veel vlakken positief door in het leven. Het geeft een innerlijke kracht en vertrouwen en maakt ruimte voor gezonde liefde.

Zo werd mijn gebroken hart de ingang naar liefde voor mezelf, of beter gezegd voor mijn innerlijke kind, en dat was heel hard nodig.

Liefs,
Anne

 

Meer van dit? Meld je aan voor het Voelen is Bevrijding programma.

admin_anne