BLOGS

01 aug 2021

Stay Lit

Maart 2017. Na 2,5 week surfen en van de natuur genieten op een heel afgelegen puntje van Costa Rica, kom ik aan in Miami. Daar kan toch niemand ongelukkig van worden….?

Mijn zusje komt de volgende dag ook naar Miami. We logeren bij hele lieve vrienden en we gaan met andere hele lieve vrienden een paar dagen feesten op de Miami Music Week. Wat een leven, één groot feest. De hele wereld over reizen, de mooiste plekken zien, de vetste feesten bezoeken, het lekkerste eten proeven, en bovenal heel veel liefde, van mijn zusje en van onze lieve vrienden.

 

En toch… was ik diep ongelukkig, depressiever dan ooit.

Ik voelde me intens eenzaam, met niets of niemand verbonden. Ik voelde me een last voor de mensen om mij heen. Kon niet genieten, tenzij er een fles wijn naar binnen gegoten werd. En omdat ik maar al te goed besefte hoe bevoorrecht ik was om daar te zijn, dat allemaal te beleven en zo veel geluk te hebben, maakte het me extra verdrietig dat ik het niet kon voelen. Waarom lukt het me niet? Waarom voel ik alleen maar een zwarte bodemloze put van binnen? Deze vraag hield me al zo’n 17 jaar bezig. En alle therapie op de wereld kon dit gevoel niet veranderen.

Op de laatste dag van onze vakantie in Miami liepen we door Wynwood Walls, een super coole wijk vol met muurschilderingen van bekende graffitikunstenaars. Daar genoot ik wel van. Even werd ik uit mijn hoofd getrokken door de geweldige kunst en voelde ik enthousiasme en plezier.

Eén werk pakte me en is me altijd bijgebleven. In neon letters stond er op de muur “Stay Lit”. Alsof het een boodschap was voor mij bedoeld, precies wat ik nodig had op dat moment. Ik was vastberaden om beter te worden en dacht steeds als ik weer in het diepe donkere gat viel stay lit, stay lit, stay lit…

Nu, ruim 4 jaar later weet ik eindelijk wat er nodig was om een bodem in de put te maken:

 

    • Onvoorwaardelijk van mezelf houden en mezelf accepteren
    • IK heb alles in mij om mijzelf te helpen, alleen ík heb de sleutel tot mijzelf
    • Alles voelen wat er te voelen valt, voelen is bevrijding

 

Nu denk je misschien goh, dat is niet echt verrassend of nieuw. Dat klopt, het zijn eigenlijk alle clichés die heel erg waar blijken te zijn. Alleen wist ik nooit HOE. En dat weet ik nu wel.

Liefs, Anne

 

Ga jij het aan?

In het online programma “Hallo, innerlijk kind” help ik je op weg in de ontdekkingstocht naar meer verbinding met jezelf.


admin_anne