BLOGS

22 okt 2021

Hallo innerlijk kind

Hoe ga jij om met je emoties? Of eigenlijk beter gezegd: Met de emoties van je innerlijk kind?

Hoe gingen je ouders/opvoeders vroeger om met jouw emoties? Mocht je boos zijn of verdrietig? Werd je getroost, begrepen? Werden ruzies uitgepraat en goedgemaakt? Als klein kind leer je heel snel of het veilig is om je emoties te laten zien. Als dat niet het geval was is de kans groot dat je in het hier en nu onbewust je eigen emoties afkeurt, en daar kom je achter in contact met…jezelf.

Er is een manier om jezelf opnieuw en met heel veel liefde “op te voeden”. Door contact te maken met je innerlijk kind.

Dat voelt misschien een beetje onwennig, of zelfs gewoon stom, belachelijk en kinderachtig. Toch is het heel effectief om dit te leren, juist als je merkt dat je daarvoor over wat drempels heen moet stappen. Een paar voorbeelden van deze drempels kunnen zijn:

  • Oordelen over de “negatieve” emoties die je voelt zoals jaloezie, onzekerheid, wantrouwen, woede of irritatie. Het kan zijn dat je dat (onbewust) stom vindt van jezelf als je dat voelt
  • Het klinkt zweverig en niet cool om te praten met je innerlijke kind
  • Niet weten hoe je contact kunt maken met je innerlijke kind
  • Geen zin hebben om steeds met jezelf bezig te zijn

Dat is allemaal heel normaal. Als je nu denkt hmmm misschien moet ik dit toch maar eens aan gaan, meld je dan aan voor het online Voelen is Bevrijding programma. Dan leer je stap voor stap hoe je, ondanks alle obstakels, tot het diepste van je eigen kern kunt komen en wat de positieve gevolgen daarvan kunnen zijn op je leven. Ik pas deze techniek nu zelf sinds 1,5 jaar toe en ik ben een ander mens geworden. Van heel erg depressief naar kunnen genieten van het leven, 180 graden omgedraaid. Daarom deel ik graag hoe ik dit heb gedaan, wie weet helpt het jou ook.

Liefs Anne

PS: Wil je elke week een nieuwe blog ontvangen in je mail? Je kunt je hier aanmelden.

admin_anne